Начало Област Ловеч Тетевен 

Възстановен е мостът в село Глогово

Приключи възстановяването на разрушения от пороите през 2018 г. мост в село Глогово. Реконструирани са устоите на мостовото съоръжение, изградена е нова връхна конструкция и са поставени парапети за обезопасяване при преминаване.

,,Изключително важно е да няма откъснати хора в никоя точка на територията на община Тетевен, тъй като в създалата се ситуация с разрастващата се епидемия от COVID-19, до всички жители трябва да бъде осигурен достъп. Изказвам благодарности към всички институции, които оказаха съдействие по един или друг начин, този достъп да бъде възможен“ – коментира кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева.

През юли месец 2018 г. на територията на община Тетевен бе обявено бедствено положение. От падналите обилни валежи бе разрушен мостът в с. Глогово, като бе прекъснат достъпът до няколко махали в селото. До няколко дни след това екип на българската армия постави понтонен мост и достъпът бе временно възстановен.

След демонтирането на понтонния мост през 2020 г., започна възстановяването на моста в Глогово. През месец август д-р Бояджиева инспектира текущата работа, а служители на общинска администрация през цялото време извършваха контрол на строителните дейности. Към момента той вече е напълно готов и е осигурен автомобилният достъп до махалите в селото.

Избрани новини

Leave a Reply