Ловеч Начало Област Ловеч 

В Ловеч връчиха наградите „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“

На специална церемония на 8 октомври в Ловеч бяха връчени ежегодните награди „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2019 г. Наградените бяха обявени още на 11 май, но поради противоепидемичните мерки  самото събитие се състоя днес в Бароковата къща.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи наградата „Инвеститор на годината” на „ВОСС Аутомотив България“ ЕООД. Фирмата се класира на водеща позиция с направени най-много инвестиции за изминалата 2019 година.Наградата получи Роланд Вайс, изпълнителен директор на „ВОСС Аутомотив България“ ЕООД, който благодари и каза:

„За мен е чест да получа тази награда. На този етап сме инвестирали над 60 млн. лева и сме назначили над 500 работника. И това не е краят. Ще продължаваме да инвестираме до края на тази година още 22 млн. лева и имаме нужда да назначим още 200 служители. Надявам се този растеж да продължи и в следващите години“..

„ВОСС Аутомотив България“ е част от немската VOSS Group – машиностроителна корпорация, базирана във Виперфюрт, Германия. Притежава дългогодишен опит в производството на тръбни връзки и компоненти за първично вграждане в горивните, охладителните, пневматичните и изпускателните системи за леки и тежкотоварни автомобили, както и технологии, свързани с охлаждането на акумулаторни батерии за електромобили.

Бизнесмен на годината в категория „Малки предприятия” е фирма „Нешев продукт“ – Ловеч, наградата прие Десислава Нешева. Фирмата е производител на натурални млечни продукти – прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал и др. Пламен Нешев започва дейността си през 2016 г. като земеделски стопанин, отглеждайки крави за мляко.

В категорията средни предприятия „Бизнесмен на годината“  получи Николай Димитров, управител на „Печатница Дъга“ ООД. Тя е основана през  1997 г. като малка семейна фирма.  Днес, 23 години по-късно, фирмата разполага с екип от млади, амбициозни и креативни хора, новопостроена модерна база, разположена на 2 300 кв.м. и иновативно оборудване.

Бизнесмен на годината в категория „Големи предприятия”  получи  „Месокомбинат – Ловеч“ АД, наградата получи Румен Андреев, изпълнителен директор. Месокомбинат – Ловеч“ е създаден преди повече от 20 години. Днес „Бони Холдинг“ АД е една от най-големите икономически групи в българската хранителна индустрия, лидер в производството на свинско месо и утвърден производител на месни продукти и колбаси. Общите приходи от дейността през предходната година са 176 460 000 лева, инвестициите са 1 063 000  лева. Разкрити са 25 нови работни места. Реализиран е 10%  ръст на работната заплата. Данъчният принос  към Община Ловеч за изминалата година е 126 000 лева.

Заедно с кмета наградите връчваха  и зам.- кметоветеЦветан Георгиев, Венцислав Христов и Даниел Колев.

На финала кметът Корнелия Маринова сърдечно благодари на всички присъстващи представители на местния бизнес за усилията да осигуряват качество на живот в период на криза, да даряват за местната болница в борбата с коронавируса.

„Вие доказахте, че сте социално ориентирани. Вярвам във Вашите усилия и добронамереност за една успешна икономическа политика и нека бизнесът върви възходящо. Пожелавам догодина на 11 май да се поздравим с нови успехи, защото това са успехи за хората, за България“, каза Корнелия Маринова.

Церемонията бе съпътствана от изпълнения на пианоот Теодора Николова, водещна събитието бе журналистът Никола Колев.

Избрани новини

Leave a Reply