Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
България Култура Общество Община Ловеч Политика Последни новини 

Делегация на Община Ловеч, водена от кмета Корнелия Маринова, гостува в побратимения град Ерфурт

Делегация на Община Ловеч, водена от кмета Корнелия Маринова, гостува в побратимения град Ерфурт, Германия в периода 8 –11 август.

Българските приятели бяха сърдечно посрещнати от главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн. В програмата на гостите беше включено посещение на част от събитията на големия сценичен фестивал на Ерфурт. Празникът се провежда на открито пред величествената катедрала „Света Мария“, където навремето е бил ръкоположен Мартин Лутер. Програмата от опери и други музикални жанрове от 1994 г. насам привличат няколко стотин хиляди посетители и то не само от Германия, а и от много други европейски страни, както и от САЩ, Китай иАвстралия. Тази година делегацията присъства напремиерата на мюзикъла „Името на розата“.

Посетен бе и Стария театър на Ерфурт, който е функционирал  до 1997 г. От две години около 700 жители на Ерфурт се обединяват около идеята старинната сграда отново да се превърне в културен център. Създадено едружество, в което всеки участва с различни финансови средства, а 50-60 от най-активните помагат и с доброволен труд. Идеята е да се превърне в комплекс с няколко киносалона и театрални зали.

В петък пък бяха представени проектите за градско развитие на града Buga 2021. Те включват преустройство на старите казарми и нова визия на парковото пространство по поречието на р. Гера. Дължината на парка е около 5 км, а площта е почти 70 хектара. Проектирането и изготвянето на цялостната визия на парка е продължило 10 години. В момента се реализират различни инфраструктурни елементи, като проектът ще бъде финализиран през 2021 г.

По време на визитата кметът Корнелия Маринова се разписа в книгата за гости на Ерфурт, а също така подари картина с ловешки сюжет на кмета Андреас Баузевайн.

Посетен бе и мемориалният паркБухенвалд.

В българската делегация влизат още зам.- кметът Даниел Колев, секретарят на Община Ловеч Даниела  Цанова и Виолета Петкова, началник отдел “Връзки с обществеността, международно сътрудничество и протокол”.

В неделя делегацията се прибра в Ловеч.

Припомняме, че за Празника на града – 11 май, тази година Андреас Баузевайн  беше гост на Ловеч и връчи голямо дарение от четири коли  и много компютри, предназначени за различни институции.

Related posts

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: