Ловеч Начало Област Ловеч Общество 

Дъжд в Ловеч отложи Световния ден на ходенето за 15 октомври

Поради неблагоприятни метеорологични условия Световният ден на ходенето, който трябваше да се проведе на 8 октомври в Ловеч, се отлага за следващия четвъртък – 15 октомври. Организаторите от Община Ловеч, Регионална здравна инспекция – Ловеч, Български червен кръст-Ловеч и Общински детски комплекс запазват същия дневен ред.

Началото ще е на 15 октомври 2020 г. /четвъртък/ на алея „Баш Бунар“ от 14,30 ч. Маршрутът е от началото на алеята, до местността Трай Дянко и обратно до детската площадка. На всички участници ще бъдат раздадени талони и всеки проходил определения маршрут ще участва в томбола с награди.
Също така от 14.30 ч. в алея „Баш Бунар“  на спортната площадка ще бъде позициониран мобилен кабинет. Експерти от РЗИ ще извършват безплатни измервания на тегло и кръвно налягане на желаещи граждани и ще бъдат разпространени здравно-образователни материали.
Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара един приятен и забавен ден. Това ни дава шанс да започнем един нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение.

Избрани новини

Leave a Reply