Начало Област Ловеч Общество Политика 

Кметът на Ловеч е избран за представител на Ловешка област в Регионалния съвет за развитие на Северозападния район за планиране

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която председателства постоянната комисия на НСОРБ по еврофондовете,  е избрана на 17 септември 2020 г. за представител на Ловешка област в Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северозападния район за планиране. Заедно с нея представител за областта е кметът на Троян Донка Михайлова.

Заместник-представители в РСР ще бъдат кметовете на Летница – Красимир Джонев и на Тетевен – Мадлена Бояджиева.

Изборът стана в София, където се проведе Регионален форум за избор на представители на общините от Северозападен регион за планиране в Регионалния съвет за развитие.

Избрани са общо 11-те представители на местната власт и техните заместници в РСР на Северозападния район за планиране. Представители на всичките 51 общини от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен трябваше да изберат представителите на местната власт в РСР, който има ключова роля в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие.

Ето кои бяха избрани за останалите области.

За представители на област Видин в РСР на Северозападния район за планиране бяха избрани кметът на Видин Цветан Ценков и кметът на Ружинци Александър Александров. Техни заместници ще бъдат – Борис Николов – кмет на община Белоградчик и Анжело  Добричов – кмет на община Чупрене.

Общините от област Враца определиха за свои представители  кмета на Враца Калин Каменов –Маринела Николова – кмет на община Козлодуй. Право да ги заместват в работата на РСР ще имат Иво Цветков – кмет на Бяла Слатина и Владимир Христов – председател на Общински съвет  Враца.

Кметовете на Монтана Златко Живков, който е и член на УС на НСОРБ, и на Георги Дамяново – Нина Петкова ще представляват област Монтана  в Регионалния съвет за развитие. За техни заместници бяха определени Георги Гаврилов – кмет на община Лом и Георги Георгиев – кмет на община Якимово.

От Плевенска област в РСР ще работят кметът на Плевен Георг Спартански, Цветан Костадинов – кмет на Червен бряг и кметът на Белене Милен Дулев. Заместници ще бъдат Любка Александрова – кмет на община Левски, Ивелин Савов – кмет на Никопол и Детелин Василев – кмет на община Пордим.

На 18 септември в София ще бъдат избрани представителите на общините в Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране.

Избрани новини

Leave a Reply

%d bloggers like this: