Ловеч Начало Област Ловеч Общество 

Кметът на Ловеч отбелязва своя юбилей в домашна изолация

Днешният 10 ноември  2020 година е наситен със значения за кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, защото тя отбелязва своя 60-годишен юбилей, както и пет години от стъпване в тази длъжност. Не без значение за нея, демократ по душа и убеждения, е и фактът, че на 10 ноември 1989 г. падна режимът на БКП и държавата пое по нов път към НAТO и Eврoпeйcкияcъюз.

За съжаление всички тези важни дати кметът на Ловеч отбелязва в  домашна обстановка, тъй като се лекува. След като на 2 ноември излезе нейният положителен тест закоронавирус, кметът се изолира и сега е под лекарско наблюдение.

Тя обаче се чувства сравнително добре и предаде по телефон своите благодарности за многобройните обаждания през последните дни,  които са знаци за подкрепа и пожелания за бързо оздравяване. Звънели са приятели и колеги от Общината, общински съветници, политици и кметови на други общини.

„На всички, загрижени за моето здраве, сърдечно благодаря. Благодаря и за поздравленията за моя рожден ден. Искам обаче да помоля всички граждани да се пазят, да ограничават контактите си до минимум, като спазват санитарните и социалните мерки. Избягвайте да се събирате много хора, особено на места, където може да се ходи без маска. Когато оздравея, аз ще разкажа подробно с какви страдания  преминава  COVID 19,  макар че аз го карам със средна форма на усложнения. Въпреки това преживях и преживявам страдания, които никой не бива да повтаря“, сподели Корнелия Маринова.

Много поздравления, цветя и специални поздравителни адреси получиднес управникът от свои приятели, близки и колеги, политици и дипломати, като потокът продължава и в момента.

Корнелия Маринова е родена на 10 ноември 1960 г. в Сливен.Омъжена, с две дъщери и две внучета. Работила е като директор на ОУ „Васил Левски“ – Ловеч, председател на Общински съвет – Ловеч.Народен представител в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Избрана за кмет на Община Ловеч на 1 ноември 2015 г., встъпва в длъжност на 10 ноември. На изборите през есента на 2019 година спечели втория си мандат за кмет на Община Ловеч.

Забележка: Снимката с кмета е архивна.

Избрани новини

Leave a Reply

%d bloggers like this: