Култура Начало Област Ловеч Общество Тетевен 

Кметът на Тетевен посети изложбата на тетевенската художничка – Моника Матева

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева бе сред гостите при откриването на първата самостоятелна изложба на художничката Моника Матева. Събитието се състоя на 13 март в Галерията на НЧ „Съгласие“ – гр. Тетевен, като бяха спазени всички противоепидемични мерки. Сред гостите бяха зам.-кметът Борис Врабевски и председателят на ОбС – Тетевен – Мария Стойчева.

Поздравления за това, което правиш. Всички картини са изключително красиви и с внимание към детайла. Продължавай смело напред, бяха думите на д-р Бояджиева към Моника преди да й връчи грамота и цвете. Тя подчерта, че е изключително радостна от факта, че млади хора остават тук – в родния си град, за да работят и творят.

Моника получи поздрави и от председателя на ОбС – Тетевен – Мария Стойчева, която й връчи плакет, като признание към нейния труд.

Целта на изложбата е да популяризира богатата история на родния ми край чрез пресъздаване на емблематични културно – исторически паметници върху платно и представянето им на широката публика, коментира художничката.

Сред експонатите можеха да се видят – църквата „Св. Всех Святих“, гр. Тетевен, Хаджииванова къща – гр. Тетевен, Къща-музей „Васил Левски“, с. Голям извор, Бобевска къща, гр. Тетевен и др.

Картините са част от проекта, който изпълнява Моника – „С четки и бои из културно – историческото наследство на тетевенския край“ по програма „Творчески инициативи“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Той има за цел привличане на вниманието на подрастващото поколение, като съдържанието ще бъде поднесено по забавно-образователен начин чрез инструментите на съвременните технологии и социалните мрежи.

Желаещите да разгледат експозицията ще могат да направят това всеки делничен ден от 15 до 20 март – от 17.00ч. до 18.00ч.

Избрани новини

Leave a Reply