Култура Начало Общество 

Ловеч отбеляза Международния ден на младежта с добро настроение въпреки жегата

За дванадесета поредна година сдружение „Екомисия 21век“ отбеляза Международния ден на младежта. Събитието се проведе на самият ден 12 август /понеделник/ от 17.00 часа на площад „Екзарх Йосиф Първи“ пред Община Ловеч.

Високите летни температури, както и всички участници в инициативата: доброволците на “Екомисия 21век”, водещият Кристиян Костов, танцьорите от “Бяла Анаста”, младежите от Червен кръст – Ловеч и представителите на Центъра за работа с доброволци към Регионалнабиблиотека „Проф. Беню Цонев“, всички допринесоха за доброто настроение настроение. Айгюл Ерол зарадва момичетата, като направи на желаещите временни татуировки с натурална къна.

Мария Стоева изработи от счупени плочки Ремозайка във формата на панда. Пандата, която е застрашен вид, бе избрана от доброволците за символ на Международния ден на младежта 2019, за да напомни колко е важно да се опазва околната среда и нейното многообразие във световен мащаб.

Фокусът на 12 август си остава върху младите хора, върху привличане на общественото внимание към тях и техните проблеми. Международният ден на младежта дава възможност да се акцентира върху потенциала на младите хора, да се отбележат техните постижения и да се планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество.

Избрани новини

Leave a Reply