Ловеч Начало 

Математическатагимназия в Ловеч отбеляза 50 години с концерт на БТР, общината й дари 3D принтер

Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч отбеляза своята 50-годишнина с поредица прояви. Тържествата завършиха на 14 май вечерта на откритата сцена на пл. „Тодор Кирков“  с голям концерт на известната рок група БТР. В програмата се включи и Общинският духов оркестър.

Преди музикалната част бе припомнена историята на гимназията, а поздравление отправи директорът Венцеслав Георгиев.  Наградени бяха учителите- ветерани, прочетени бяха поздравления и връчени плакети. Бивши възпитаници споделиха спомени. Имаше поздравление и от днешните абитуриенти.

От сцената бе оповестено и полученото дарение от Община Ловеч по повод  юбилея. Чисто нов 3D принтер и скенер бяха доставени на 13 май в учебното заведение.

Дарението бе връчено от зам.-кмета Венцислав Христов на директора на училището Венцеслав Георгиев, който сърдечно благодари. Той обясни, че устройството ще бъде използвано за изграждане на училищен STEM – център и допълва дигитализиране  на учебния процес. Съкращението STEM  идва от първите букви на Science, Technology, Engineering, Math,  тоест – наука, технология, инженерство, математика.Учебната програма STEM е основана на идеята за обучение по четирите направления в интердисциплинарен и приложен подход.

Половинвековният юбилей на Математическата гимназия  включваше още фотоизложбата „50 години заедно в успеха“, представена бе и ученическа театрална постановка, отпечатан е и специален фотоалбум  за случая.

Избрани новини

Leave a Reply

%d bloggers like this: