Луковит Начало Област Ловеч Политика 

Новоизбраният кмет на кметство Карлуково ще положи клетва на 16 октомври

Марияна Борисова Иванова-Маринова е новоизбраният кмет на кметство Карлуково след проведените два тура на частичен избор за кмет на селото. До нов избор в Карлуково се стигна след като преизбраният на местните избори през 2019 г. кмет Васил Тодоров почина внезапно на 01 февруари 2020 г.

Марияна Маринова е родена на 27 юли 1971 г. в гр. София. Семейна е, с две деца. Получила е редица отличия за дългогодишната си работа в сферата на полиграфията, но е избрала да продължи живота си извън големия град, като се върне в родното село на своите родители, близки и приятели. Кандидатурата й за кмет е издигната от ПП ГЕРБ.

На провелия се на 27 септември първи тур Марияна Маринова беше подкрепена от 112 избиратели. За кандидата на Коалиция „БСП за България“ Петко Иванов гласуваха 137 души, а за кандидата на Партия на ЗЕЛЕНИТЕ Радослав Иванов – 41.

На провелия се на 04 октомври балотаж Мариана Маринова събра 162 гласа – с осем повече от гласовете за Петко Иванов, за когото гласуваха 154 избиратели.

Избирателната активност бе 60% на първи и малко над 65% на втори тур.

Новоизбраният кмет на кметство Карлуково ще положи клетва за встъпване в длъжността на предстоящото заседание на Общински съвет Луковит, което ще се проведе на 16 октомври 2020 г.

Избрани новини

Leave a Reply

%d bloggers like this: