Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
България Общество Община Ловеч Политика Последни новини 

Общинските съветници в Ловеч гласуваха единодушно за строеж на ново крило на Езиковата гимназия

Общинските съветници в Ловеч с пълно мнозинство (30 гласа „За“ и без нито един глас „Против“ и „Въздържал се“) гласуваха да се извърши частично преустройство и пристрояване на имота, публична общинска собственост – училищна сграда, находяща се в ПЕГ „Екзарх Йосиф I”. Това стана на сесията на 30 май, където се искаше  съгласието им за пристрояването, като това ще даде възможност  да се учи на една смяна.

Припомняме, че с договор от 02.12.2004 г., в изпълнение на решение №158/29.07.2004 г. на Общински съвет-Ловеч, имотът е предоставен безвъзмездно за ползване на Езиковата гимназия, която е на делегиран бюджет.Сегашното предложение на директора на гимназията е за извършване на преустройство на стария физкултурен салон и пристрояване към него на седем нови класни стаи.Преди няколко  години, със средства, осигурени от държавния бюджет, е изградена модерна спортна зала, което прави възможно старият физкултурен салон, в който не се провеждат учебни занятия и дейности по интереси, да бъде преустроен в две класни стаи.

С пристрояването на седем нови класни стаи и преустройството на стария физкултурен салон ще се създаде възможност за преместване на някои от кабинетите от общежитията на училището в учебния корпус. Освободените помещения ще бъдат преустроени в спални помещения, като преустройството ще е за сметка на бюджета на училището.

При запазване на редуцирания прием на шест паралелки от учебната 2017/2018 г. може да се създаде организация учебният ден да се осъществява само преди обяд с изграждането на деветте нови стаи и на кабинети по природни науки, информационни технологии, математика и хуманитарни науки в учебен корпус.

Related posts

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: