Култура Ловеч Начало Област Ловеч Общество 

Празничният концерт по повод 22 септември събра граждани и гости на Ловеч

Празничният концерт по повод 112 години от обявяване на независимостта на България на 22 септември 2020 г. събра граждани и гости на Ловеч на обновения пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“. В продължение на час Общинският духов оркестър и Мажоретният състав при ЦПЛР – ОДК Ловеч забавляваха публиката с известни музикални пиеси и виртуозни изпълнения. Диригент на оркестъра е Тотко Рогашки, концерт-майстор – Христо Бъжев, солист – Георги Агатов.

Концертът бе изгледан и от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.- кметът  Венцислав Христов, депутати и общински съветници. Събитието завърши с общо хора на изпълнители и граждани.

По повод днешния официален празник  – Ден на независимостта на България, кметът Корнелия Маринова сподели пред пресцентъра, че само ако сме икономически, финансово и културно стабилни, можем да сме независими в своите решения. Днешното бурно развитие на страната с основание може да се сравни с възхода ни след Съединението през 1885 г. Кметът припомни как завършва историческият манифест, прочетен във Велико Търново на 22 септември 1908 година:

Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!

Части от концерта виж тук

https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official

Избрани новини

Leave a Reply

%d bloggers like this: