Ловеч Начало 

Безплатни театрални представления на „Сън“ за учениците до 5 клас в Ловеч

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните- Ловеч, на 02.06.2021 г. предостави безплатно две театрални представления  на постановката  Сън за  учениците от 1 до 5 клас. Театралният спектакъл  е дело на държавен куклен театър „Дора Габе“ – Добрич, с автор Магда Борисова.

Както подсказва заглавието, действието се развива в Страната на сънищата. Всеки сън е една произволна субективност. Чрез нея човек прекрачва границите на реалността.  Тук героите осъзнават, че се намират в сън и желаят да прехвърлят мост между сън и реалност. Тони бърза да се срещне с краля на Страната на сънищата, който може да сбъдне хубавите сънища. Тони има няколко прости желания: майка му да има сладък живот /защото все се оплаква, че й горчи/, да имат достатъчно пари и той да задържи кучето Ралф. По пътя си среща феи и митични същества, научава се как да се пребори с кошмарите и страховете си. Помага на изпаднало в беда създание въпреки огромния риск да закъснее за срещата с краля и неговите желания да останат неизпълнени, защото никое щастие не бива да се гради върху чуждото нещастие, споделя авторът на пиесата Магда Борисова.

След представлението децата с радост и вълнение споделяха своите изводи и поуки от видяната игра, за детските мечти, за сбъдването на желания, за това да бъдем по-добри.

Представленията преминаха при спазване на всички противоепидемични мерки, свързани с COVID -19

Избрани новини

Leave a Reply