Начало Област Ловеч Политика Троян 

Бойко Борисов посети “Калинел”

„Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските – по 65 000 на ден“. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към ръководството и работниците на предприятието “Калинел” ЕООД в Троян. В най-тежкия период на кризата, породена от коронавируса, фирмата активно произвеждаше маски и направи дарение, с което съвместно с общината подпомогна преоборудването на двете болници в региона.

 

Собственикът на предприятието Марин Радевски изтъкна, че в завода работят над 1600 човека, а сред служителите има работници и от Киргизстан и Виетнам. По думите му в региона безработица на практика няма. Кметът на Троян Донка Михайлова отбеляза, че на територията на общината се оформя бизнес зона от малки и микро предприятия, а опасенията й за сериозен спад на инвестиционния интерес заради кризата от COVID-19 не са се оправдали.

 

„Гледайте какъв голям завод, какъв хубав град“, каза още премиерът Борисов, докато разглеждаше най-голямото индустриално предприятие в област Ловеч, което е и най-големият работодател в региона.

 

Фирмата е водеща в производството на домашен текстил в Европа и е една от най-големите компании в страната. Специализирана е в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци. Клиенти на предприятието са водещи световни търговски вериги.

 

Премиерът Борисов разгледа производствените площи и даде висока оценка на новото и модерно оборудване. А от ръководството на предприятието изтъкнаха, че за 10 години оборотът им е нараснал почти 3 пъти.

Основната фабрика и администрацията на фирмата се намират в Троян, но предприятието разполага с производствени центрове в Червен Бряг и във Враня, Сърбия.

 

Избрани новини

Leave a Reply