Начало Област Ловеч Общество 

В Ловеч раздават хранителни пакети на хора, уязвими поради пандемията

В Ловеч е  в ход раздаването на хранителни пакети на лица и семейства, живеещи в социално уязвима ситуация поради пандемията от COVID – 19. Пакетите от първа необходимостза жители на градаса 98, други 199 пакети са за жители от 19 малки населени места. Това съобщи зам.-кметът Венцислав Христов, който участва на 11 ноември вечерта в живо включване в предаването „България в 60 минути“ по БНТ1 с водещ Мариана Векилска.

Репортерката Мирела Дончева проследи с камера и микрофон работата на един от мобилните екипи, която достави пакети на самотно живеещата възрастна жена Иванка Димова. Хранителният пакет тежи18 кг и съдържаолио, ориз, леща, боб, спагети, захар и брашно. Хигиенният пакет е с предпазни маски, дезинфектант за ръце, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със спирт и прах за пране.Пакетите са предоставени на Община Ловеч от БЧК. Осигурени са с финансова подкрепа на Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Нуждаещите се от помощ са посочени от служители на Домашен социален патронаж, Център за обществена подкрепа, от здравния медиатор в общината, кметовете и кметските наместници. Важно условие е те да не получават други социални помощи и да не са подпомагани по Закона за социално подпомагане. Списъците са проверени и одобрени от Агенция за социално подпомагане и БЧК.

От една седмица в Ловеч работи и горещият телефон 0884 332 392, на който всеки работен ден от 8.00 до 17.00 часа се приемат заявки за закупуване със собствени средства на различни стоки и лекарства от първа необходимост. Досега 10 граждани са се възползвали от услугата.

Венцислав Христов използва ефира и призова гражданите да спазват въведените мерки, за да можем по-лесно и без загуби да преминем през пандемията.

Целият репортаж може да се види тук

https://bnt.bg/news/razdavat-hranitelni-pomoshti-za-socialno-slabi-v-lovech-v278914-286326news.html

Избрани новини

Leave a Reply