Ловеч Начало Област Ловеч Общество 

Есенният панаир в Ловеч ще е при засилени мерки за ограничаване на пандемията

Есенният панаир в Ловеч (11 – 13 септември) ще се проведе при засилени мерки за ограничаване на пандемията от коронавирус, като местата за сергии по бул. „България“ ще са намалени наполовина, а отстоянието между самите тях ще е три метра. Всички павилиони за хранителни стоки в Бившата казарма трябва да бъдат регистрирани в БАБХ. На Гаровия площад няма да се допускат надуваеми батути, замъци и пързалки, защото трудно се дезинфекцират. Ще има обаче колички, виенски колела и други атракции.

Това стана ясно от заседанието на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч, който заседава на 17 август следобед. Заседанието се водеше от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, участва и зам.-кметът Венцислав Христов.

Присъстващите д-р Анета Винева – директор на РЗИ – Ловеч, д-р Румяна Нановска – изп. директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и д-р Силвия Моева, зам.-директор на ЦСМП –Ловеч, изразиха тревога от възможен взрив на заразата сред голяма ромска фамилия в кв. „Голият връх“ в Луковит. В нея вече има петима с доказани положителни случаи на коронавирус, като много трудно се откриват контактните лица, а част от членовете постоянно пътуват.

Пробите от проверените досега домове за възрастни хора във „Върбовка“, в село Сливек, в Угърчин и Априлци, са отрицателни. До четвъртък ще са готови пробите и от останалите домове.

Карантинираните в Община Ловеч към момента са 11 броя, двама са на домашно лечение, в МБАЛ Ловеч има един човек. Общо диагностицираните от общината са 21 броя, от тях 16 са излекувани, двама са починали, и трима се лекуват.

Кметът Корнелия Маринова специално благодари на д-р Румяна Нановска за направения план за настанява в болницата в случай на взрив от COVID 19.

МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ може да предостави 18 легла за пациенти с доказан COVID 19, 20 легла за болни в изолация и при необходимост да разкрие още 10 легла във вътрешно отделение.

Избрани новини

Leave a Reply