Ловеч Начало 

Заловиха крадец на меден обков от покрива на Покрития мост в Ловеч

Заловиха крадец на медния обков на Покрития мост в Ловеч. Това стана на 9 срещу 10 юли 2021 г. в 1.00 часа след полунощ. На мястото през нощта пристигна и кметът Корнелия Маринова. От известно време апаши системно посягат на медната ламарина на Покрития мост, както и на близката сграда, известна като „Люспата“.

Поредното посегателство бе от 8 юли 2021 г. Липсваше медната обвивка на около 12 капандури от южната страна на емблематичния мост.

„Покритият мост е национална ценност, емблема на града. Нямам представа какъв човек трябва да си, за да катериш по покрива и да късаш ламарина. Това е невиждана наглост и безочие, което ще бъде наказано с цялата строгост на закона. Чудя се как никой досега не чу как нощем как се кърти обкова, как се ходи по покривите?  Затова сега отидох на място, за да видя що за човек е вършил това?“ – изрази своето възмущение Корнелия Маринова.

Полицейската акция е заковала на място 32-годишен мъж без българско гражданство, който се бил покачил на покрива на моста и къртил медната обвивка. Мъжът е криминално проявен, има две досъдебни производства, задържан е за 24 часа, уточниха от полицията. Продължава разследването и за другите подобни случаи.

Община Ловеч припомня, че на 26 юни 2021 г.,  останаха и други няколко капандури без обков от северната страна на моста. Липсващата медна ламарина е вече близо 40 кв. м, възстановяване ще струва десетки хиляди лева, смятат от общината.

За всички тези случаи бе уведомена полицията, направени са огледи, иззети са записи от охранителни камери. Има образувано досъдебно производство. Общината ще  предяви иск за нанесените щети, за да се възстановят средствата, изразходвани за ремонт.

Община Ловеч, пресцентър

Избрани новини

Leave a Reply