Ловеч Начало 

Кметът на Ловеч прие посланика на Република Косово в България

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прие  на 28 април  Негово превъзходителство г-н Делфин Плана – посланик на Република Косово в България. Той бе придружен от проф. д-р Едмонд Хайризи, президент на Университета за бизнес и технологии в Прищина, Косово,  както и дипломат от посолството. В срещата взе участие и заместник-кметът Даниел Колев.

Посланикът е в Ловеч по повод Седмото издание на Балканските Бизнес Награди, събитието се провежда под патронажа на община Ловеч на 28 април вечерта в  хотел „Президиум Палас“.

Кметът  Корнелия Маринова представи богатата история  на Ловеч и очерта икономическия профил на общината. Знам за Вашия успешен първи мандат и Ви желая да продължите по този път, каза Делфин Плана.

Кметът Маринова разказа за побратимените градове на Ловеч в региона на Балканите, а гостът се ангажира да потърси град в Косово с подходящ профил за партньорство. Освен това обеща скоро да посети отново Ловеч. По време на срещата бяха разменени протоколни подаръци. За спомен от Ловеч Н.П. Делфин Плана получи картина на Покрития мост от художничката Жоржета Тодорова.

Избрани новини

Leave a Reply