Култура Луковит Начало Област Ловеч 

Кметът на Община Луковит и ръководители на образователни институции и местни клубове отдадоха почит на Васил Левски

На 19 февруари 2021 г. кметът на Община Луковит Иван Грънчаров поднесе цветя на бюст-паметника на Васил Левски в центъра на град Луковит.

Заедно с него, своята признателност към делото на Апостола на българската свобода отдадоха председателят на общинския съвет д-р Данаил Динков, служители на общинската администрация, директори на детските градини и училищата в града, представители на местни сдружения и пенсионерски клубове, както и членове на Общински комитет „Васил Левски“.

Трисагий в памет на Дякона отслужиха свещениците Евгени Цветанов и Момчил Венциславов. Първокласничката от СУ „Алеко Константинов“ Калия Йончева изпълни „Песен за Апостола“. Водещ на церемонията бе Никол Ангелова – ученичка от ПГСС „Сергей Румянцев“.

Цветя на паметника бяха поднесени и от името на народния представител Калин Василев. Пред мемориала се поклони и неговият автор – скулпторът доц. Цветослав Христов. Почит беше отдадена и пред паметната плоча на известния в миналото Бицовски хан, в който е пренощувал Левски при конвоирането му към София през 1873 г.

Избрани новини

Leave a Reply