Начало Област Ловеч Общество Троян 

Малки градски решения продължават да допълват атмосферата в града

В последните месеци група служители от общинската администрация активно работи по подготовката и реализирането на решения за градската среда, които да допълнят облика ѝ и да накарат жителите и гостите на града да се усмихнат. Няколко идеи вече са реализирани, а местата бяха предварително и внимателно проучени. Идеите не се концентрират единствено в пешеходната зона на града.

Детската игра дама, изрисувана върху тротоарните плочи, вече може да забавлява най-малките при детските площадки в ж.к. Лъгът, градинката при улиците „Стефан Караджа“ и „Минко Марковски“ и военния блок срещу ВиК.

Традиционната троянска шарка, пречупена през модерен прочит, вдъхнови изрисуването на различни фигури. Първите цветни рисунки вече са реализирани в пространството при жилищен блок на ул. „Васил Спасов“ 1 и на ул. „Еделвайс“. Ако се запитате защо – цветните фигури целят да провокират, да разчупят сивото ежедневие и да създадат настроение. Освен това са подходяща форма да предизвикат и въображението на малките деца, които често са привлечени от различни фигури и цветове. Те са подходящи за игра, а защо не и малкото дете да упражни разпознаването и назоваването на цветовете. Предстои изрисуването на фигури и на други места. Ако тези идеи се харесат на гражданите, може да се свържат с администрацията и да проучат възможността за изрисуване на фигури и в пространството около техните жилищни сгради.

Ще ви накараме да се загледате по-внимателно и в няколко кошчета, покрай които може би ежедневно минавате и в които изхвърляте отпадъците си и да прецените може ли да сте точни, колкото баскетболист. Под формата на рисунка, искаме да предизвикаме хората да бъдат по-прецизни, изхвърляйки опаковката от шоколад, бутилката от минерална вода или цигарения фас. Очертания като на баскетболен кош при кошчетата за отпадъци ще откриете на детските площадки в ж.к. Лъгът, градинката при улиците „Стефан Караджа“ и „Минко Марковски“ и Дъскотина.

Реализирането на всички рисунки е със съдействието на ОП „Комунални услуги“ Троян.

Когато излезете на разходка в града се огледайте около себе си, може да ви очакват още реализирани идеи, които да усмихнат деня ви!

Избрани новини

Leave a Reply