Ловеч Начало Област Ловеч 

Областният съвет на БЧК – Ловеч с пакета за нуждаещите се

На 5 ноември 2020 г. Областният съвет на БЧК – Ловеч предаде на представители на Община  Ловеч 297  хранителни и санитарни пакета. Пакетите са предназначени за нуждаещи се лица и семейства, живеещи в социално уязвима ситуация, вследствие на пандемията от COVID-19“ които не получават социални помощи по Закона за социално подпомагане и не са включени в списъците за подпомагане с хранителни пакети на уязвими лица по ОПХ ФЕПНЛ.

Общото тегло на един хранителен пакет е 18 кг и съдържа следните хранителни продукти: олио, ориз, леща, боб, спагети, захар и брашно. Хигиенният пакет съдържа: предпазни маски, дезинфектант за ръце, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със спирт и прах за пране.

Раздаването на пакетите ще продължи до края на месец ноември 2020 г. и ще се извършва от служители на Община Ловеч, кметове и кметски наместници на малки населени места. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу подпис.

Пакетите са осигурени с финансова подкрепа на Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Българският червен кръст продължава да оказва хуманитарна помощ и подкрепа на десетки хиляди хора, засегнати от пандемията.

Избрани новини

Leave a Reply