Ловеч Начало Област Ловеч 

Община Ловеч информира полицията за счупен шадраван, търсят се извършителите

Община Ловеч информира с писмо главен  инспектор Златин  Михайлов, началник на Районно управление на полицията град Ловеч, че на 11.08.2020 г. е установена повреда на шадравана в градската градина пред театъра в гр. Ловеч.

Извършена е проверка от служители на отдел „Контрол исигурност“ при Община Ловеч и се констатира, че е счупена една от дюзите, разпръскваща водата в шадравана.

Следствие на повредата градинският фонтан не може да функционира пълноценно. Направени са снимки и е съставен протокол от извършената проверка. С писмото общината  иска съответното разпореждане и предприемане на действие по компетентност.  Напълно е възможно по видеозаписи на камерите в района да бъдат идентифицирани извършителите, считат запознати.

Община Ловеч за пореден път призовава да се опазва общественото имущество. Както преди, така и сега институцията ще бъде безпощадна към извършителите на подобни деяния.

Досега многократно са били идентифицирани и порицавани подобни хулигански прояви. Разкрит бе непълнолетният младеж, който на 25 април т.г. през нощта счупи декоративната чешма в кв. „Вароша“ в Ловеч. По-рано глоби и  порицание  отнесоха тримата хулигани, които замърсиха централната градска част на Ловеч  в нощта срещу 2 април 2019 г.

Шадраванът пред театъра е построен по проект„Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад “Тодор Кирков” кв. “Вароша“, финансиран по ОП „Региони в растеж 2014-20.“ Строителните работи за реализация започнаха през 2017 г., стойността на договора за безвъзмездна финансова помощ е 6 943 866,12 лв., от тях европейско финансиране – 5 850 908,06 лв., национално съфинансиране е 1 032 513,19 лв., а съфинансирането от общината в размер на 60 444,87 лв.

Избрани новини

Leave a Reply