Ловеч Начало Област Ловеч Общество 

Общинските съветници в Ловеч решиха д-р Румяна Нановска да е почетен гражданин на Ловеч

Общинските съветници в Ловеч утвърдиха предложението на Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, относно удостояване на д-р Румяна  Нановска със званието „Почетен гражданин на Ловеч“. От присъстващите в залата  23 съветници всички гласува „За“, нямаше „Против“ и „Въздържал се“. Удостояването е за изключителен принос в борбата с КОВИД-19 през 2020 година.

При обсъждането на точката кметът Корнелия Маринова прочете подкрепящо писмо от Ловчанския митрополит Гавриил. В него се казва:

„Замисляли  ли сте се защо Господ е дал заповед на апостолите да лекуват болните? Защото болестта е един от най-големите проблеми и болки на човечеството. Но Господ е човеколюбец и изисква от нас да сме милостиви и да творим любов. Блажен е този лекар, който се занимава с медицина, подтикван за това от любов към болния, който е станал лекар не за да живее добре, а да помага на хората, да помага на ближния. Сега, когато заразата вилнее, всички гледаме към защитниците на първа линия. Борбата с вируса показа, че имаме прекрасни лекари, които не се страхуват да се борят за здравето, без да мислят за себе си. Такъв лекар е д-р Нановска, обичащ болните и изпълняващ своята мисия.“

Румяна Петрова Нановска е родена в с. Малиново през 1957 г. Висшето си образование завършва през 1983 г. във Висш медицински институт – Плевен.  През 1988 г. придобива специалност инфекциозни болести в Медицинска академия – София.  Д-р Нановска работи в МБАЛ – Ловеч от 1984 г. до 2004 г. От 2005 г. до 2010 г. е на работа в РИОКОЗ – Ловеч. От 2010 г. до 2018 г. е началник на инфекциозно отделение към МБАЛ – Ловеч. От юли 2018 г. заема длъжността изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Носител е на ежегодната персонална награда за признание за професионален принос на лекар, в община Ловеч – барелеф „Св. Иван Рилски“ за 2017 г.

Д-р Румяна Нановска е с изключителни заслуги в борбата с пандемията в община Ловеч.  Под нейното ръководство МБАЛ отговори на предизвикателството COVID-19  с бързи и гъвкави действия, при спазване на всички медицински и финансови правила.

Избрани новини

Leave a Reply