Ловеч Начало Област Ловеч Общество 

Общинският оперативен щаб в Ловеч: Налага се отново да припомним всички санитарни мерки

„Има хора и институции, които подценяват санитарните мерки и организират събития извън обявения ред. Четем в медиите, че в театъра, който има малко над 400 места, е имало публично събитие през уикенда с над 500 души, при положение, че трябва да са през стол. Налага се отново да се припомнят всички мерки, за физическа дистанция, за маските и прочие, особено сега, с настъпването на есента“.

Това изнесе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която водеше заседанието на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса, проведено на 28 септември следобед. В заседанието участва зам.-кметът Венцислав Христов и представители на отговорните институции в общината.

Д-р Сийка Иванова от РЗИ – Ловеч, съобщи, че в областта има 4 диагностицирани и хоспитализирани лица (по двама в Ловеч и Троян). На домашно лечение са 8 души – два в Ловеч, четири в Тетевен, по един в Троян и Априлци. Днес са взети шест проби.

РЗИ – Ловеч е изпратило препоръка до директорите на училища за спазване на дистанция, за това как се отдават салони и зали на клубове по интереси.

Зам.-кметът Венцислав Христов поясни, че училищните директори са отговорни за сключването на договори за наем и за спазване на мерките. Много от залите имат автономни входове и училищните потоци не се засичат. Контролът от директорите над залите под наем ще бъде засилен.

Д-р Росен Федерчев, директор на ОДБХ-Ловеч, докладва, че миналата седмица са направени над 12 проверки в сферата на ученическото хранене, като не са констатирани нарушения. Допълнителното опаковане на храните обаче е повишило леко цената им.

Избрани новини

Leave a Reply