Ловеч Начало Област Ловеч 

Оспорвана игра беляза традиционния шахматен турнир в Ловеч

Четиринадесетото издание на шахматния турнир за купа „Ловеч“ се проведе на 18.10.2020 г. и посрещна 42 състезатели на древната игра от цяла България. Наред с изявите и показаното високо спортно майсторство, този шахматен празник допринася за развитието на шахмата в гр.Ловеч и региона, както и да подпомогне популяризирането  на град Ловеч  с  неговия  туристически  потенциал.

Организатор на събитието бе шахматен клуб „Ловеч“ и Община Ловеч, в лицето на своя кмет Корнелия Маринова.

Партиите се играха в ресторант ,,Колор клуб“ на ускорена контрола от 15 минути с добавка 5 секунди на всеки ход в седем кръга. Турнирът се съдийства от международния съдия Николай Йорданов. Партиите бяха заредени с голяма динамика и напрежение. След изиграването на всички срещи се получи следното класиране:

Първо място, купа Ловеч и златен медал спечели гросмайстор Радослав Димитров от В.Тьрново с резултат 6,5 точки от 7 възможни!

Второ място и сребърен медал за фиде-майстор Кирил Бадев от ШК “Марица – изток”- Раднево с 5,5 точки.

Трето място с бронзов медал за майстора на спорта Емил Шукин (Спартак Плевен XXI) от Плевен с 5 точки.

Силно се представиха и ловешките шахматисти Венцислав Нинов, Мариан Дочев и Вергил Василев, заели съответно пето, шесто и осмо място при голяма конкуренция. При жените на 1първо място се класира международната майсторка Светла Йорданова (ШК Етър) от В.Тьрново, а втора след нея е Диана Дякова от Ловеч.

Наградите в отделните ЕЛО категории: до 1800 и 2000 взеха съответно: Станислав Ботев(Пристис) от Русе и Симеон Плачков(Орловец-1997) от Габрово.

Сред сеньорите първото място заслужи Диян Диков от Ловеч, а призовото място сред най-малките беше за  Десислава Събевска от Ловеч.

Раздадените предметни и парични награди бяха осигурени от Община Ловеч.

Избрани новини

Leave a Reply