Култура Начало Общество 

Празник в зоопарка в Ловеч събра малки и големи деца

Празник в зоопарка в Ловеч събра малки и големи деца на 9 август. Инициативата е плод на съвместните усилия на Сдружение „Знание“ , Център за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев“ и Асоциация „Доверие“ Франция.

Множество деца се забавляваха и обогатиха своите знания за животните и техния свят. Празникът беше организиран в няколко пространства. Имаше арт занимания, спортни игри и образователни занимания. С помощта на доброволците от библиотеката, Сдружение „Знание“ и френските младежи, дошлите на празника деца спортуваха, рисуваха, направиха си хартиени маски и фигурки на животни. Имаше и занимания за деца и  родители, те помагаха в рисуването, четоха детски книжки в зоочиталнята и др. Не беше пропусната и любимото за малките деца рисуване на „муцунки“, така зоопаркът се обогати с още тигърчета, маймунки и мечета. Най-много деца участваха и мериха сили и ловкост в спортните игри заедно с доброволците от библиотеката. В смях и игри времето мина неусетно и приятно за всички гости и организатори. За осъществяването на празника съдействаха и Община Ловеч и Зоопарк Ловеч.

С празника в зоопарка приключи съвместна дейност на младежите доброволци от град Лавал, Франция и град Ловеч. В продължение на седмица десетте млади хора (5 от Лавал и 5 от Ловеч) се трудиха в зоопарка и помогнаха за освежаването на пейките и оградите. Работиха и по организирането и осъществяването на празника и се разделиха с българските приятели с добри чувства иобещание за следваща среща догодина в Лавал.

Избрани новини

Leave a Reply