Ловеч Начало Област Ловеч Общество 

Проект в училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч утвърждава позитивнотородителство

През учебната 2020-2021 година, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ловеч, ще изпълнява дейности по проект ” РОДИТЕЛИ – УСПЕХ – УДОВЛЕТВОРЕНИ, СМЕЛИ, ПОЗИТИВНИ, ЕНЕРГИЧНИ, ХАРМОНИЧНИ”, финансирани от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ), чиято основна цел е да подпомага реализирането на правителствената политика по отношение на образователните потребности на децата и учениците от етническите малцинства.

Родителят е първият учител на детето! Ценността родителят да бъде този, който познава своето дете и вярва в неговото бъдеще, е основата на позитивното родителство.
С тази нагласа е свързана и основната цел на проекта “Родители – Успех” а именно: да осъществи мост между родителите, децата и учителите в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – град Ловеч, да направи семействата на учениците по-активни и приобщени към живота на училищната общност, да повиши мотивацията им за съдействие и партньорство с учителите по отношение постиженията и посещаемостта на учебните занимания, да се завиши нивото на положително отношение на родителите от мнозинството към родителите от малцинството. Да бъде надграден професионалния капацитет на работещите учители.

Планираните дейности, в рамките на проекта са следните:
1.Сформиране на родителски клуб “Ключ към успеха”, целящ повишаване на социалните компетенции на родителите и осъществяване на съвместни дейности с децата.
2.Провеждане на тематични родителски срещи “Да си първокласник, то не е шега”, по теми – “Уча се да чета”; “Мога да чета”; “Моите любими книги”
3. Провеждане на работна среща по метода “Openspace” с родители от мнозинството и представители на родителския клуб за понижаване нивото на негативните стереотипи.
4. Провеждане на мотивационни кампании с представители на различни институции, ангажирани с образователната интеграция на децата от етническите малцинства и семействата, участващи в дейностите или заявили такова желание, с цел привличане на повече родители в процеса на задържане и обхват на децата и учениците .

Проектът ще бъде реализиран в рамките на 10 месеца и е на стойност 9853.50 лева

 

Избрани новини

Leave a Reply