Начало Спорт 

Състезателят по джу-джицу Пламен Богданов за втори път е Спортист № 1 на Ловеч

Състезателят по джу-джицу Пламен Богданов от Ловеч за втора поредна година е носител на отличието „Спортист на годината“. Това стана ясно вечерта на 9 януари на стилна церемония в Художествената галерия. Специална статуетка, грамота, цветя и картината от художника Васко Василев „Фрагменти от вечността“ връчи кметът Корнелия Маринова на Спортист № 1 за 2017 на Ловеч. Той е национален шампион по джу-джицу, с успешно участие на световно и европейско първенство.

В словото си кметът подчерта: “Община Ловеч изпитва уважение към усилията и успехите на всички клубове. Полагаме максималното от възможното да работите при по-добри условия. Знаем, че не винаги средствата са достатъчни, но тази година сме отделили двойно повече средства от бюджета за спорт.“

Наградата „Треньор на годината“, която се присъжда за първа година, отиде при Христо Кадийски от СК „Вароша“. Треньорът получи статуетка, цветя и картината „Крепостта“ от художника Миню Бонев.

Почетен медал на Община Ловеч бе връчен на треньора по футбол Митко Маринов за издигане престижа на Ловеч, утвърждаване спортната слава и по повод 70-годишнината му. Той получи и картината „Под звездите“ от Жоржета Тодорова.

Общо бяха наградени 11 спортисти и 6 треньори. Церемонията за първи път се проведе в Художествената галерия в Ловеч и събра цвета на ловешкия спорт. Наградите връчваха председателят на Общинския съвет Петър Цолов, заместник-кметовете инж. Цветан Георгиев и Венцислав Христов, както и секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова. В церемонията взеха участие още зам.-областният управител Илиян Тодоров и експертът на Министерството на младежта и спорта за областите Плевен и Ловеч Атанас Кършев.

В началото на церемонията бе връчена награда за „най-прогресиращи млади спортисти“ на двойката на клуб „Роксмайл“ Мартин Гергов-Йонислава Блажева.

Ето и останалите спортисти и треньори в обратен ред:

10. Мартин Ангелов – хандбал и Мая Недялкова – лека атлетика

9. Виктория Пейкова – авиомоделизъм

8. Константин Василев – лека атлетика

7. Преслав Станчев – хандбал

6. Цветомир Маринов-Зорница Заимова – акробатичен рокендрол

5.Константин Василев (старши) – лека атлетика

4. Виктор Симеонов – хандбал

3. Никола Василев – борба

2. Георги Гергов – лека атлетика

Треньори на годината:

5. Генко Петров – авиомоделизъм

4. Константин Василев – лека атлетика

3. Виктор Симеонов – хандбал

2. Юлиян Симеонов – хандбал.

(Очаквайте подробен репортаж.)

Избрани новини

Leave a Reply