Ловеч Начало Област Ловеч 

Фотоволтаична инсталация и рендеринг са новите проекти на най-големия работодател в града „Месокомбинат – Ловеч“ АД

Кметът на Община Ловеч благодари на фирмата за направеното дарение в болницата

Със своите близо 800 работни места „МесокомбинатЛовеч АД е най-големият работодател в града, а в структурата на „Бони холдинг“ работниците са над 1300,съобщи изпълнителният директор Румен Андреев. На 29 септември той се срещна с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на територията на фирмата, като разказа за новостите.

Холдингът развива свиневъдство и месопроизводство, като има шест ферми. Идеята за затворен цикъл е на основателя Борислав Николов, който ни напусна без време през 2014 г. В момента се изгражда още една ферма за 70 000 животни в село Варана, община Левски.

„Считам, че силата на една фирма е в кадрите, защото материална база всеки може да изгради, ако има средства. Политиката ни се изразява в това, че ако има качествени хора, ние да ги развиваме и изграждаме. Аз също съм тръгнал от позиция технолог преди 22 години“, разказва Румен Андреев.

В момента върху покрива на производствените халета на площ от 17 дка се изгражда фотоволтаична инсталация. Проектът е за 1.7 МВт  инсталация, която ще покрие 13процента от консумацията на електричество. Трябва да се има предвид, че заради хладилниците фирмата е голям консуматор на ток, уточнява Румен Андреев.

Следващият проект на фирмата е за рендеринг – оползотворяване на отпадъците и производство на храни за домашни любимци.

Кризата с коронавируса не е оказала голямо влияние върху производството, въпреки че затварянето на ресторанти и хотели се е почувствало, каза Румен Андреев.

Тъй като фирмата е от големите дарители на ловешката болница, кметът Корнелия Маринова лично и сърдечно благодари за отношението. Тя връчи и благодарствен адрес до собственика Георги Николов. „Вашият жест доказва, че имаме един социално отговорен бизнес, който има общи цели с общинската и държавната власт и ние работим синхронно. По този път успяхте да повишите капацитета на болницата и нивото на медицинските услуги. Пожелавам на всички Вас да пазите своята вяра в доброто и волята за добродетелност!“, пише в документа.

„Не мога да си позволя да изпратя по пощата своите благодарности, затова дойдох лично да ви благодаря за голямата сума, които отделихте за болницата“, каза още кметът Корнелия Маринова.

Избрани новини

Leave a Reply