Начало Област Ловеч Общество 

Щабът за коронавируса: Рано е да се каже, че сме в плато

Има известни сигнали към запазване на постоянен ръст и леко намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч, но все още е рано да се каже, че сме в плато. Това стана ясно от поредното заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч, което се проведе на 6 април 2021 г.  под ръководството на кмета Корнелия Маринова.

Според справката на д-р Анета Винева от РЗИ в областта в момента има 923 активни случая, от тях 713 са на домашно лечение, а 210 в болници. Под карантина са 1189 души.

На територията на община Ловеч има  417 активни случаи, от тях 341 са на домашно лечение, а 76 са хоспитализирани, 548 са под карантина.

Излекуваните в областта от началото на пандемията до сега са 3361 души от общо диагностицирани 4549 случая. Излекуваните в общината до сега са 1411 случая  от общо диагностицирани 1933. Починалите в областта са 258, от тях в общината – 105.

Към 4 април средната заболеваемост е 659 на 100 000, имаме ръст от 7 процента в сравнение с предния период.

Екипите в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ работят на ръба на силите си, каза  директорът д-р Румяна Нановска.

Благодаря на общинските служители, които активно участваха и бяха широко използвани в провеждането на изборите в неделя, каза кметът Корнелия Маринова. Близо 40 % от служителите са се включили в подготовката и провеждането на парламентарните избори.

До края на седмицата ще има график кои класове и как ще учат присъствено, съобщи Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч.

За имунизация с ваксини за населението се организира „Зелен коридор“ в РЗИ – Ловеч, в специален  кабинет в събота от 9 до 16 часа. Вече са ваксинирани над 7000 души, стана ясно на заседанието.

Избрани новини

Leave a Reply