Култура Начало Общество 

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше гост на живо на предаването на БНР „Рано в неделя“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше гост на живо на предаването на БНР „Рано в неделя сутринта навръх Цветница, 21.04.2019 г. Тя отговори на въпросите  на водещите на предаването по програма „Хоризонт”Даниела Якова и Пламен Христов, кореспондент в Ловеч.

Нашият град е град на вярата и образованието, с дълбоки и сериозни исторически, икономически и културни натрупвания през вековете, каза Корнелия Маринова. Тя уточни, че след големия пролетен празник Цветница следват поредица културни събития през целия месец май. Сред тях са Великден, празник на духовите оркестри (5 -6 май), 11 май – Празник на Ловеч, гостуване на изложба с порцеланови съдове от Люксембург, празник за 24 май и други.

Кметът отговори подробно и на някои актуални въпроси на слушатели, между които и как ще бъдат задържани младите хора в града. С модерна инфраструктура, нови инвестиции и производства, високо  възнаграждение, чиста природа и богат културен афиш, отговори Маринова, като посочи най-новия завод на „ФосАутомотиве, който ще стартира през юни т.г. Впредаването гостуваха още митрополит Гавриил и други интересни събеседници от града.

Община Ловеч, пресцентър

Избрани новини

Leave a Reply